Zonnewoningen

Unieke eensgezinswoningen

Deze zeer ruimte en lichte woningen zijn gericht op de zon. Achter de glasgevel bevindt zich de ‘serre’ met aan weerszijden daarvan de woonkamer en de woonkeuken. Beneden bevinden zich verder een grote inpandige garage, een slaap- of werkkamer met aparte doucheruimte en bijkeuken en boven bevinden zich een badkamer en 4 slaapkamers op de 1e en 2e verdieping. De overloop grenst aan de vide die contact met beneden mogelijk maakt en licht en uitzicht via de grote glasgevel geeft. Tegelijkertijd kan deze vide door schuifwanden ook worden afgesloten, wat boven totale privacy oplevert. In dit voorbeeld zijn de woningen aan de buitenzijde voorzien van hout in een zwarte kleur, witte kozijnen en rode dakpannen. Een uitwerking in rood/oranje baksteen met bijvoorbeeld een donker pannendak is ook mogelijk. Door de schuine ligging van de woningen ten opzichte van elkaar ontstaat een bijzondere straat met veel groen en speelruimte.