Vergroten woning De Krim

Vergroten van een jaren-70 woning

De wens van de opdrachtgevers was dat hun huis meer uitzicht zou bieden over hun tuin. Andere wensen waren een ruime keuken en badkamer op de begane grond en meer slaapruimte boven. In het bestemmingsplan wordt onderscheid gemaakt tussen hoofd- en bijgebouwen. Omdat bij deze woning de maximaal toegestane oppervlakte aan bijgebouwen reeds was bereikt, is er voor gekozen het hoofdgebouw (de woning zelf) te verhogen en naar achteren toe verder uit te bouwen. Aan de achterzijde beneden ontstaat op deze manier achter de woonkamer een serre waarvan de achterzijde met zogenaamde 4-seizoenen deuren in de zomer vrijwel geheel te openen is. Vanaf de woonkamer krijg je via schuifdeuren toegang tot de ruime eetkeuken. Door de nok van de woning door te trekken naar boven ontstaat ruimte voor 4 in plaats van de huidige 2 slaapkamers op de verdieping. Op de afbeeldingen hieronder is onder andere het verschil te zien tussen het bestaande huis (zonder aanbouw) en de nieuwe situatie. Realisatie in 2 fasen, waarbij fase 1 is uitgevoerd.