Aan- en verbouw Heerenveen

Vergroten woning Woudsterweg in Heerenveen

Achter deze woning stond een bestaande uitbouw met daarin de keuken. Via een paar gangen was deze bereikbaar vanuit de woonkamer. Door de muren tussen woonkamer en keuken te slopen en daarnaast schuin een relatief kleine oppervlakte bij te bouwen, ontstaat een grote en lichte ruimte. Tussen de schuine buitenmuur met openslaande tuindeuren en aan de andere zijde een schuine binnenmuur staat het keukenblok dat ook diagonaal staat. Boven is het schuine dak van de aanbouw deels omhoog getrokken en via een plat dak verbonden met de woning, wat een grote extra ruimte boven oplevert. In het andere gedeelte van de bestaande aanbouw is de verdiepingvloer verwijderd; via een daklicht en een vide wordt de kamer beneden daardoor nog ruimtelijker.