Nieuwbouw en verbouw Walfridusschool Bedum

 

Aardbevingsbestendige school

Als één van de eerste twee scholen in een traject van te verstevigen scholen in de provincie Groningen is de Walfridusschool aardbevingsbestendig gemaakt.

Het grootste gedeelte van de school is vervangen door nieuwbouw. Het kenmerkende oudste gedeelte aan de voorzijde is intact gebleven aan de buitenzijde. Binnenin is dit gedeelte geheel verbouwd. Het vormt samen met de nieuwbouw een school die aardbevingsbestendig is, voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd en zal worden ingericht met ‘leerpleinen’ en ‘studio’s’.

Door multifunctioneel gebruik en een efficiënte indeling hebben we op een relatief beperkt aantal vierkante meters een school kunnen ontwerpen die gebruik maakt van de mogelijkheden op de plek en voor de kinderen en leerkrachten een fijne sfeer creëert om in te werken en in te spelen. De afbeeldingen geven een impressie van buitenzijde en interieur met o.a. speelverdiepingen voor de kleuters, tussen kerk en school een binnentuin met vanuit de centrale gemeenschapsruimte zicht op het monumentale kerkgebouw aan de andere zijde van de binnentuin.

Het speellokaal is via een glazen vouwwand gescheiden van de gemeenschapsruimte en geopend vormen deze twee samen de centrale ruimte met vast podium, keuken en uitzicht op de tuin. Opgeleverd: december 2017

Over de auteur

Martijn de Lange

Facebook Twitter Google+

Martijn ontwerpt alle gebouwen, waaronder kinderdagverblijven, scholen, bedrijfsgebouwen en zijn tevens actief in nieuw- en verbouw van alle soorten woningen.

Deel dit artikel