Woning aardbevings bestendig Noordwolde

Nieuwbouw woning, ligboxenstal en landschappelijke inpassing voor de familie Groenewegen in Noordwolde

In het kader van het aardbevingsbestendig maken van de woning + schuur is in gezamenlijk overleg met de NAM door de opdrachtgever gekozen voor de vervanging van de huidige boerderij met voorhuis door een vrijstaand woonhuis en een nieuwe ligboxenstal.

Deze woning is licht in meerdere betekenissen van het woord. Door de draagconstructie uit te voeren in houtskeletbouw wordt het gewicht beperkt en daarmee de fundering eenvoudig uit te voeren. Die houtskeletstructuur geeft tevens de mogelijkheid een extra geïsoleerde gevel te realiseren. Daarnaast is het ook een ruime woning met veel daglicht rondom. Oplevering: 2017

 

Over de auteur

Martijn de Lange

Facebook Twitter Google+

Martijn ontwerpt alle gebouwen, waaronder kinderdagverblijven, scholen, bedrijfsgebouwen en zijn tevens actief in nieuw- en verbouw van alle soorten woningen.

Deel dit artikel