Glasatelier in Appelscha

Nieuwbouw woning met galerie en atelierruimte

Oplevering augustus 2016. Het gebouw biedt plaats aan een woning, galerie en atelierruimte voor Glasatelier Benedictus. Het organisch ontwerp omsluit samen met een bomenrij een beeldentuin. Via de glazen puien die gedeeltelijk zijn ingevuld met ‘gefused glas’, heeft de woning vanuit alle ruimten zicht op de tuin. Door de schuin geplaatste zuidgevel met hoge ramen is het een licht en ruimtelijk gebouw. Die ruimtelijkheid wordt versterkt door de schuine plafonds en de houten spanten die naar buiten doorlopen bij de overkapping.

Over de auteur

Martijn de Lange

Facebook Twitter Google+

Martijn ontwerpt alle gebouwen, waaronder kinderdagverblijven, scholen, bedrijfsgebouwen en zijn tevens actief in nieuw- en verbouw van alle soorten woningen.

Deel dit artikel