Kinderopvang De Kleine Kornuiten

Nieuwbouw agrarische kinderopvang in Dalfsen; ‘huisjes rondom een plein!’

Van buiten een schuur en van binnen een gezellig plein. Dat is het idee achter de nieuwbouw voor het kinderdagverblijf met BSO ‘de Kleine Kornuiten’. Deze bevindt zich op het boerenerf van de familie Noordman met rondom de koeien en het kleinvee, waar de kinderen direct zicht op hebben.

Het kinderdagverblijf lijkt een moderne schuur, waarvan de grote, open deuren aan de zijkant je uitnodigend verwelkomen. Daarachter bevindt zich het pleintje met drie geveltjes waarachter de kinderen hun eigen groep kunnen herkennen. Vanaf de koffietafel op het binnenplein heb je goed zicht op buiten, maar ook op alle groepen, waaronder de BSO-ruimten boven. Naast de koffietafel zit is een open keuken en een ‘binnenzandbak’.

Waar je buiten de grote schuurdeuren ziet, zie je binnen juist een klein deurtje tussen entreehal en plein, speciaal voor de kinderen. Verder is er een lunchplek onder de hooiberg waar de kinderen gezamenlijk kunnen lunchen in de zomer.

Oplevering dagverblijf: februari 2017 Na de oplevering van het dagverblijf zullen de hooiberg en kapschuur gerealiseerd worden.

 

 

Over de auteur

Martijn de Lange

Facebook Twitter Google+

Martijn ontwerpt alle gebouwen, waaronder kinderdagverblijven, scholen, bedrijfsgebouwen en zijn tevens actief in nieuw- en verbouw van alle soorten woningen.

Deel dit artikel